Ramverkstad

Man brukar säga att ett konstverk först kommer till sin rätt när den fått en vacker inramning.

Vi hjälper dig med de flesta typer av inramningsjobb för akvarell, teckningar, fotografier, litografier och mycket annat. Vi arbetar med kvalitetsinramningar, använder enbart material som garanterar högsta kvalitet vid inramning och skydd av bilder. Vi skär passepartouter, spänner  upp målningar och canvas printar på kilram, byter trasigt glas på inramningar, kontrollerar äldre inramningar och byter till syrafria passepartouter så din konst på papper bevaras för framtiden.
Vi har också brett sortiment av ramar i standardstorlekar, både träramar och metallramar.

Vi utför alla sorters inramningar åt såväl företag och konstföreningar som privatpersoner. Vi arbetar i första hand i Stockholmsregionen men har även kunder i andra delar av Sverige.

 

Före 1980 användes i allmänhet inte syrafri kartong hos svenska konstinramare. Man bör därför vara uppmärksam på konst som är inramad före denna tid. Säkra tecken på felaktig inramning är gulnad passepartout med mörk snittyta eller bruna fläckar och missfärgningar på bild och passepartout.

Ramlist leverantörer

Nielsen Design, Werner och Larson-Juhl

 

Passepartout kartong

Crescent, Nielsen Design, Werner

Priser

Vi tillverkar varje ram för hand, efter olika mått och material och därför har vi ingen fast prislista. Om du kommer in kan vi dock snabbt ge dig en exakt offert på den aktuella inramningen.